Double V Formation Cup - 07-03-2010, 1e

Eens een formatiedanser, altijd een formatiedanser…
28 november 2009 haalde Moving Action de WK finale. Thuis, op de bank, zat ik zenuwachtig duimen te draaien. Eigenlijk wist ik toen al dat ik heel graag weer mee wilde doen!

Tijdens de workshop die Moving Action in januari hield om “nieuwe” dansers aan te trekken, kroop het bloed dan ook direct waar het niet gaan kan; in de formatieaderen! In een nieuwe samenstelling begonnen we 7 februari met het leren van de passen, wat echt nog niet zo gemakkelijk bleek. De James Bond kür is over het algemeen uitdagend snel en dansen met een andere heer is ook erg wennen. Maar tijd om na te denken was er niet, 6 maart moesten we namelijk al de vloer op. Gelukkig hadden we het weekend van 27-28 februari een trainingsweekend, waarin de passen een beetje uitgewerkt konden worden en ook de opmars er nog even doorheen werd gejaagd (tjemig zeg…. Ik was vroeger al slecht in streetdance-achtige dansjes). Verder werd dit weekend natuurlijk gebruikt om elkaar beter te leren kennen, wat goed is gelukt. Dat is onder andere te zien aan de hilarische foto’s op hyves en de lijst met onvergetelijke wistje-datjes (op te vragen bij Manon).

En toen was het ineens 6 maart. Daar stond ik dan, zwaar verkouden maar in de geweldige Bond-jurk, met zwart schoensmeerhaar en kloppende formatieaderen! Ik mocht weer aan de bak! Alle passen, standjes, houding en hoofdwissels moesten goed gaan. Iets wat natuurlijk na 5 weken trainen nog niet goed kan gaan. Maar wat kwamen we ver! Het dansen in dit team voelde echt meteen goed. En dat later op de avond bekend werd gemaakt dat we ook nog eens hadden gewonnen was een fantastische kers op de taart. Maar die taart zijn we zelf, als team, met heel veel slagroom. Mensen, wat was dat gaaf!!!!!

Liefs,
Petra

 

 

Eén van onze sponsors:

RocketTheme Joomla Templates