Chase the dream, not the competition…

September 1997, de cursus beginners... Vol met zenuwen en tegenzin begon John zijn eerste dansles. Na een dik uur weer met volle tegenzin de vloer af. Dansen was toch een stuk leuker dan gedacht. Petra was toen al even bezig en danste al in de cursus zilver. Toch hadden wij elkaar al vrij snel gevonden en met beide net zoveel zin om meer met het dansen te doen besloten we dan ook wedstrijden mee te gaan doen. Beginnend bij de Brado (regionale wedstrijden) met als doel dat het toch wel heel gaaf zou zijn om ooit eens in zo’n pak en een schitterende prinsessenjurk te mogen dansen. Al vrij snel daarna bleek dat je er dan nog niet bent, maar dat het daar allemaal pas begint! Ons doel werd dan ook al snel omgezet in een droom. Een droom om ooit eens samen in de hoogste klasse van Nederland te staan.


De lange weg om deze droom waar te maken was begonnen. De ene klasse kwamen we wat gemakkelijker door dan de andere, maar wij bleven volhouden. Vooral de laatste stap naar de hoofdklasse bleek een behoorlijk zware. Onze droom was inmiddels een doel geworden en dit doel werd langzaam een gevecht. Een gevecht tegen anderen, maar vooral tegen onszelf. De vraag of we het allemaal nog wel konden begon aardig te knagen aan ons zelfvertrouwen.


Dit ‘gevecht’ is er langzaam ingeslopen, maar heeft al met al toch zeker een jaar, of misschien wel twee, geduurd. Door een bijzonder open en goed gesprek met onze trainers aan het einde van 2009 werden we er weer aan herinnerd waarom we dit ook al weer allemaal deden. Zij hebben er ook voor gezorgd dat we weer voor onszelf zijn gaan dansen. We genieten weer van het samen over de dansvloer zweven in plaats van vechten om te presteren, wat ons dansen en de lol die we hierin beleefde niet vaak ten goede kwam. Ons doel, wat we de laatste jaren weer gecreëerd hadden, hebben we hierdoor gelukkig ook weer om kunnen zetten in de droom die we jaren geleden hadden. De droom om samen vanuit de beginnerscursus ooit eens samen te eindigen in de hoogste klasse van Nederland. Na 11 jaar is deze droom nu werkelijkheid geworden.

 

Eén van onze sponsors:

RocketTheme Joomla Templates