NK formatie - 5 nov 2007
Nieuwe James Bond-kür goed voor goud

In de zomer van 2007 besloten de dansers en trainers van Moving Action Waalwijk een nieuwe kür te maken waarmee het team aansluiting kan vinden bij de wereldtop. Uitgangspunten: danstechniek gekoppeld aan snelheid, dynamische wisselingen en pakkende muziek, met als thema: James Bond. Acht heren in slank gesneden korte smokingjasjes en daarbij acht sexy Bond-girls. Kortom, de perfecte afstemming tussen dans en show.

Op het Nederlands Kampioenschap in Mierlo bleek gisteren hoe geslaagd dit nieuwe concept is. Bekende nummers uit de James Bond-films als ‘Goldfinger’ en ‘Diamonds are Forever’ betoverden de zaal. Alhoewel de ronde pas een week echt ‘af’ is, wisten de zestien dansers van Moving Action Waalwijk de show met een overweldigende passie en overtuiging te presenteren. Gevolg: het publiek ging uit z’n dak en de elfde landstitel sinds 1996 was een feit.
Een veelbelovend startsein dus voor de 007-kür waarin het team de komende tijd nog kan groeien om ook op het Wereldkampioenschap op 24 november hoge ogen te gooien.

Natuurlijk lieten ook de andere teams zich niet onbetuigd. VFT bereikte een mooie tweede plaats met hun vorig jaar gepresenteerde ronde ‘Cirque du Soleil’. Zichtbaar is dat het geheel inmiddels goed is ingetraind.
Het tweede Waalwijkse team Moving Action Africa had de choreografie op punten ‘gepimpt’ met zelfs een heuse ‘roundabout’, een figuur dat doorgaans alleen in de Latinafdeling te bewonderen valt. Evenals VFT danst het team de kür inmiddels ruim een jaar wat goed te zien is in de afstemming tussen de paren en de overtuiging. De prestatie was goed voor een unanieme derde plaats.
In-2-Motion werd vierde met ‘Pirates’ en met veel paren die aan het begin staan van hun danscarrière. Goed dat ze er weer bij zijn!

In de Latinafdeling verdedigde Double V met succes de titel. Ondanks de vele wisselingen in het team bleef het niveau onverminderd hoog, wat hoorbaar aankwam bij het enthousiaste publiek. Dance East kwam met een nieuwe kür en werd tweede voor LaDanza en Vida Latin. In de runner-up finale werden Dance East B, Double V B en DSC Latina respectievelijk vijfde, zesde en zevende.

Namens de beide Waalwijkse teams: SUPPORTERS BEDANKT!!! Jullie waren geweldig! Tevens een woord van dank aan Hélène, Danceplaza en Charisma voor de fantastische aankleding van het James Bond-team.

Op naar de Wereldkampioenschappen in Stuttgart!
 

Eén van onze sponsors:

RocketTheme Joomla Templates